mr. M.P.A. (Marlies) Oogjen

moogjen [at] vanasadvocaten [dot] nl   085-7828200

M.P.A. (Marlies) Oogjen

“Pick your battles!”

Marlies Oogjen heeft rechten gestudeerd aan de Radbouduniversiteit te Nijmegen en korte tijd aan de Wilhelmsuniversität in Münster (Duitsland).

Vanaf 1993 is zij werkzaam in de rechtshulppraktijk. Eerst als arbeidsrechtjurist bij een grote rechtsbijstandsverzekeraar en later als allround advocaat bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Sinds 2010 is zij werkzaam in de commerciële advocatuur waar zij vooral ondernemers bijstaat vooral op het terrein van het arbeidsrecht en huurrecht (bedrijfsruimte). Maar ook op het terrein van het ondernemersrecht en het bestuursrecht  kunt u goed bij haar terecht. 

Door haar jarenlange (proces)ervaring kent Marlies het klappen van de zweep. In goed overleg met de cliënt weet zij passende en creatieve oplossingen te vinden. Als het procederen wordt, dan gaat zij er vol voor, zonder daarbij de realiteit en het belang van de cliënt uit het oog te verliezen. Zij is een betrokken en gedegen advocaat die bereid is tot het uiterste te gaan.

Als mediator weet zij een veilige omgeving te creëren waarin partijen de ruimte ervaren om met elkaar te onderzoeken welke belangen zorgen en wensen er zijn, zodat zij naar de toekomst toe tot werkbare afspraken kunnen komen.

Gezien haar achtergrond richt zij zich vooral op grotere ondernemers en het MKB. Voor horecaondernemers is zij op kantoor het vaste aanspreekpunt.

Expertise

Opleidingen

  • Nederlands recht, richting arbeidsrecht (Radboud Universiteit Nijmegen)
  • Erasmusprogramma (Westfählische Wilhelms-Universität Münster)
  • Advocatuuropleiding
  • Opleiding tot mediator

Nevenfuncties/Lidmaatschappen

Publicaties website