mr. M.P.A. (Marlies) Oogjen

Advocaat & MfN-registermediator

moogjen [at] vanasadvocaten [dot] nl   085-7828200

M.P.A. (Marlies) Oogjen

“Pick your battles!”

Marlies Oogjen heeft rechten gestudeerd aan de Radbouduniversiteit te Nijmegen en korte tijd aan de Wilhelmsuniversität in Münster (Duitsland).

Vanaf 1993 is zij werkzaam in de rechtshulppraktijk. Eerst als arbeidsrechtjurist bij een grote rechtsbijstandsverzekeraar en later als allround advocaat bij Koninklijke Horeca Nederland. Sinds 2010 is zij werkzaam in de commerciële advocatuur waar zij vooral ondernemers bijstaat met name op het terrein van het arbeidsrecht en huurrecht (bedrijfsruimte). Maar ook op het terrein van het ondernemersrecht en het bestuursrecht kunt u goed bij haar terecht. 

Door haar jarenlange (proces-)ervaring kent Marlies het klappen van de zweep. In goed overleg met de cliënt weet zij passende en creatieve oplossingen te vinden. Als het procederen wordt gaat zij er vol voor, zonder daarbij de realiteit en het belang van de cliënt uit het oog te verliezen. Zij is een betrokken en gedegen advocaat die bereid is tot het uiterste te gaan.

Gezien haar achtergrond richt zij zich vooral op grotere ondernemers en het MKB. Voor horecaondernemers is zij op kantoor het vaste aanspreekpunt.

De ervaring heeft haar geleerd dat partijen vaak meer gebaat zijn met het vinden van een eigen oplossing, dan bij het oordeel van een derde. Om deze reden is zij naast advocaat ook mediator. Zij weet voor partijen een veilige omgeving te creëren om in moeilijke tijden met elkaar het gesprek aan te gaan en op zoek te gaan naar werkbare oplossingen in het wederzijds belang. Zij houdt zich vooral bezig met mediations waarin werkrelaties een rol spelen, maar ook voor zakelijke conflicten of burengeschillen bent u bij haar aan het goede adres.

Expertise

Opleidingen

  • Nederlands recht, richting arbeidsrecht (Radboud Universiteit Nijmegen)
  • Erasmusprogramma (Westfählische Wilhelms-Universität Münster)
  • Advocatuuropleiding
  • Mediationopleiding
  • Basisopleiding buurtbemiddelaar

Nevenfuncties/Lidmaatschappen

Publicaties website