Scheidingsmediation

“Als u er samen uit wilt komen, begeleiden wij u graag!”

Mediation, ook wel bemiddeling genoemd, is een manier van scheiden waarbij u en uw ex partner proberen om samen tot een oplossing te komen. U houdt hierbij de regie in eigen handen en wordt daarin begeleid door een onafhankelijke bemiddelaar. Deze is er voor u beiden.

De bemiddelaar begeleidt u van begin tot eind en legt alle afspraken voor u op de juiste wijze vast. Ook na uw scheiding kunt u gebruik maken van mediation, bijvoorbeeld wanneer er problemen ontstaan over alimentatie, de omgang etc.

Tegenwoordig zijn er ook niet advocaten die zich bezighouden met mediation. Omdat wij onze kwaliteit willen waarborgen, werken wij slechts met bemiddelaars/mediators die advocaat zijn en zijn tevens aangesloten bij de vFAS en MfN.

Tip! Diverse rechtsbijstandsverzekeraars vergoeden (deels) de kosten van een echtscheidingsbemiddelaar, indien deze is aangesloten bij de vFAS of MfN. Omdat onze bemiddelaars bij de vFAS en MfN zijn aangesloten, raden wij u aan altijd navraag te doen bij uw verzekeraar of tussenpersoon.

Mediation heeft de volgende voordelen:

  • Overleg in plaats van strijd
  • Acceptatie van de afspraken omdat deze in overleg tot stand zijn gekomen
  • Afspraken worden vaak goed nagekomen, omdat deze zelf zijn gemaakt
  • Doorgaans de snelste en goedkoopste methode

Mediation is in beginsel alleen geschikt wanneer u in staat bent om zelf goede afspraken met elkaar te maken. Voor een succes zult u on speaking terms moeten zijn en zal er min of meer een evenwicht moeten zijn op het gebied van kennis, emotie en macht tussen u en uw partner. Indien u hieraan niet (volledig) voldoet, is collaborative divorce waarschijnlijk een beter alternatief voor u.

Contactpersonen