Nieuws

Kabinet Rutte III en de consequenties voor het arbeidsrecht

Ingevoerd op 17 oktober 2017

De titel van het onlangs gepresenteerde regeerakkoord luidt krachtig doch weinig origineel: “Vertrouwen in de toekomst”. Wat gaat die toekomst brengen voor het arbeidsrecht en is het terecht dat de heren Rutte, Pechtold, Buma en Segers daar vertrouwen in hebben? Dit zijn kort samengevat de meest in het oog springende arbeidsrechtelijke ... lees verder »


Ben je als ouder financieel aansprakelijk als jouw kind een strafbaar feit pleegt?

Ingevoerd op 9 oktober 2017

De meeste mensen weten dat zij als ouders wettelijk aansprakelijk zijn voor hun minderjarige kinderen als die schade toebrengen aan een ander. Maar hoever reikt die aansprakelijkheid? Kunnen ouders ook worden verplicht schadevergoeding te betalen aan de slachtoffers van een strafbaar feit, dat door hun kind is gepleegd? Ik licht het antwoord toe ... lees verder »


Gisteren in het nieuws: rechter verklaart huwelijk 74-jarige demente vrouw nietig

Ingevoerd op 6 oktober 2017

“De vrouw had de 15 jaar jongere man ontmoet via een contactadvertentie in de krant. Twee weken na de eerste ontmoeting ging de man bij de vrouw inwonen. Na een tijdje moest de vrouw met verschijnselen van verwardheid (delier) een paar dagen worden opgenomen in het ziekenhuis. Twee maanden later traden de man en de vrouw in het huwelijk, zonder ... lees verder »


Een (koffiezet)apparaat in bruikleen? Let op de bijkomende voorwaarden!

Ingevoerd op 22 september 2017

De rechtbank Midden-Nederland heeft op 1 februari 2017 een uitspraak gedaan over een koffiezetapparaat dat in bruikleen was door een restaurant. Na afloop van het contract ontstaan er geschillen over het uitgevoerde onderhoud, in rekening gebrachte materiaalkosten en te weinig afgenomen koffie. De leverancier heeft facturen verstuurd voor deze ... lees verder »


Van As Advocaten neemt Hakort Incasso over

Ingevoerd op 17 september 2017

Per 15 september 2017 heeft Van As Advocaten de activa van het gefailleerde Hakort & Partners Incasso te Nieuwegein overgenomen van de curator. Ook medewerkster Edith Kemkes stapt per die datum over naar Van As Advocaten. Hakort Incasso wordt samengevoegd met onze gespecialiseerde incassoafdeling op ons ... lees verder »