mr. M.U. (Maarten) Poerink

mpoerink [at] vanasadvocaten [dot] nl   085-7828200

Maarten Poerink

“Mijn streven is een tevreden cliënt die een (juridisch) probleem/geschil achter zich kan laten.’

Nadat Maarten Poerink aan de Universiteit Amsterdam de studie rechten heeft afgerond, is hij in mei 2007 bij een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam aan de slag gegaan.

Later, tussen 2013 en 2022, werkte hij voor Koninklijke Horeca Nederland (KHN), een van de grootste brancheverenigingen van Nederland. Bij KHN streed hij tijdens de coronacrisis voor hurende horecaondernemers voor het recht op een huurkorting. Met succes: Bij het eerste door de rechtspraak gepubliceerde vonnis in een bodemprocedure over dit onderwerp stond Maarten de huurder bij, waarbij een huurkorting van 50% tijdens de lockdownperiodes werd uitgesproken (en 25% over de periode dat de horeca haar deuren om 22:00 uur moest sluiten). Ook voor veel andere cliënten realiseerde hij coronahuurkortingen, waarbij de rechtspraak het ook in 5 andere zaken van belang vond om deze vonnissen te publiceren.

Sinds juni 2023 is Maarten bij Van As Advocaten werkzaam.

In al die jaren heeft Maarten ruime ervaring opgedaan in het bijstaan van ondernemers. Dit is met name op het terrein van het huurrecht (bedrijfsruimte). Ook staat hij cliënten bij op het vlak van het algemene verbintenissenrecht.

Bij juridische geschillen is er vaak sprake van een grijs gebied of omstandigheden die een bepaald licht op de zaak schijnen. Maarten heeft het altijd al interessant gevonden om in die situatie de belangen van cliënten te behartigen. Indien mogelijk via een buitengerechtelijke oplossing, maar als het nodig is gaat Maarten via een gerechtelijke procedure de strijd aan.

Expertise

Opleidingen

  • Nederlands Recht, Privaatrechtelijke rechtspraktijk (Universiteit van Amsterdam)
  • Beroepsopleiding bedrijfsjuristen, postacademisch (Radboud Universiteit)