mr. M. (Martine) Gruiters

mgruiters [at] vanasadvocaten [dot] nl   085-7828200

M. (Martine) Gruiters

“Achter iedere zaak zit een persoon.”

Martine Gruiters is een gedreven advocaat en mediator, die zich voornamelijk bezighoudt met het personen- en familierecht. Martine wist al van jongs af aan dat zij advocaat wilde worden. Zij heeft in vier jaar de rechtenstudie met goede resultaten doorlopen en is reeds op 22-jarige leeftijd beëdigd als advocaat. Zij heeft na de Beroepsopleiding Advocatuur cum laude de Juridische Specialisatie Opleiding Familierecht behaald. Martine ziet het als een uitdaging om voor haar cliënten problemen te voorkomen en op te lossen.

Martine heeft een gevarieerde praktijk op het gebied van het familierecht, waarbij zij zowel ondernemers als particulieren bijstaat. Zij is met name gespecialiseerd in complexe echtscheidingen, waarbij zij alle juridische kennis over zowel de gemeenschap van goederen als huwelijkse voorwaarden in huis heeft. Martine procedeert regelmatig in alimentatieprocedures en is financieel onderlegd. Verder houdt zij zich bezig met gezag- en omgangskwesties. Martine heeft veel proceservaring opgedaan met het optreden voor één partij.

Wanneer u in goede harmonie uit elkaar wenst te gaan, kunt u ook bij Martine terecht. Zij is naast procesadvocaat ook gespecialiseerd scheidingsmediator. In een persoonlijke setting, zal zij de motieven en gevolgen van uw scheiding bespreken en u helpen om samen tot afspraken te komen. Daarbij spreekt Martine in overleg met u ook met de kinderen.

Martine is  Rechter-Plaatsvervanger bij de Rechtbank Gelderland. Dat betekent dat zij bij complexe familierecht- zaken als rechter deelneemt aan een meervoudige kamer, waarbij drie rechters beslissen over een zaak. 

Naast haar werk als advocaat, mediator en rechter-plaatsvervanger, doceert Martine meerdere malen per jaar over haar vakgebied. Zij is dan ook volledig op de hoogte van recente wetgeving, literatuur en jurisprudentie.

De werkwijze van Martine laat zich kenmerken door een persoonlijke, maar zeer kordate en effectieve aanpak. Sinds haar beëdiging in 2007 heeft zij al honderden zaken naar tevredenheid afgewikkeld.

Expertise

Opleidingen

  • Nederlands recht, richting privaatrecht (Universiteit Utrecht).
  • vFAS juridische specialisatieopleiding familierecht
  • vFAS basisopleiding advocaat-scheidingsmediator
  • vFAS specialisatieopleiding advocaat-scheidingsmediator

Nevenfuncties/Lidmaatschappen

  • Lid van de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS)
  • Rechter-Plaatsvervanger bij de rechtbank Gelderland

Publicaties website