Fiscale aspecten bij echtscheiding

De Belastingdienst waarschuwt mensen die in echtscheiding liggen over de fiscale aspecten van een echtscheiding.

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen die gaan scheiden geen flauw idee hebben van de fiscale consequenties daarvan. De Belastingdienst is daarom een publiekscampagne gestart.

Dat veel mensen zich er niet van bewust zijn dat een echtscheiding vergaande fiscale gevolgen kan hebben, wordt herkend door de familierechtadvocaten van Van As advocaten.

Wat zijn bijvoorbeeld de fiscale gevolgen van de verdeling van een woning? Wat is de bijleenregeling? Hoe zit het met de aftrekbaarheid van partneralimentatie en moet men rekening houden met een schenkingsaanslag als de gemeenschap van goederen niet gelijk wordt verdeeld? Is het handig om gebruik te maken van fictief fiscaal partnerschap en wanneer is dat mogelijk?

Wanneer wij mensen als mediator of als advocaat bijstaan, zullen we de fiscale consequenties van de echtscheiding met de scheidende echtelieden bespreken. Verder zullen we u helpen om fiscaal geoptimaliseerde afspraken te maken. Een echtscheiding is vaak al vervelend genoeg en u zit dan niet te wachten op een onverwachte hoge aanslag. 

Wanneer u vragen heeft over (de fiscale gevolgen van) uw echtscheiding, kunt u te allen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contactpersoon