mr. A.M.L. (Marie-Louise) van As

Advocaat

mlvanas [at] vanasadvocaten [dot] nl   085-7828200

A.M.L. (Marie-Louise) van As

“Af is niet af. Het werk is pas klaar als het resultaat écht goed is”

Marie-Louise van As is een ervaren en betrokken familierechtadvocaat en scheidingsmediator. Haar praktijk richt zich in hoofdzaak op ondernemers en vermogende particulieren, waaronder ook veel senioren. Speciale belangstelling heeft zij voor echtscheidingen (de afwikkeling van gecompliceerde huwelijksvoorwaarden en huwelijksgemeenschappen).

Marie-Louise heeft veel ervaring opgedaan als scheidingsadvocaat (optreden voor één partij). Daarin streeft zij een oplossingsgerichte aanpak na maar gaat de discussie met de wederpartij niet uit de weg. De menselijke kant staat voor Marie-Louise steeds centraal. Zij weet zich goed te verplaatsten in de emoties van haar cliënten, maar weet zich daarin ook kritisch op te stellen als het belang van de zaak daar om vraagt.

Ook wordt Marie-Louise veel gevraagd als scheidingsmediator (optreden voor twee partijen). Zij heeft na het volgen van de vFAS specialisatieopleiding familierecht, de opleiding tot scheidingsmediator gevolgd. Als doortastend mediator weet zij veelal een optimaal resultaat voor de beide partijen te behalen. Veel succes wordt daarbij geboekt door te werken volgens de formule van DivorceHotel. Daarbij worden alle mediationgesprekken gebundeld, en vinden plaats tijdens een één- of tweedaagse sessie in een comfortabele hotelomgeving.  Tijdens deze bijeenkomst wordt geprobeerd om tot een algehele afronding van de echtscheiding te komen. Aan deze bijeenkomst gaat een uitgebreid intake gesprek met de beide partijen vooraf. Voorop staat de wens en de bereidheid van de beide partijen om op een positieve manier te scheiden.

Ten slotte treedt Marie-Louise in afstammingskwesties op als bijzonder curator en adviseert in deze rol de rechtbank. Daarin vertegenwoordigt zij de belangen van het (minderjarige) kind.

Marie-Louise probeert zich in haar aanpak altijd te onderscheiden door het leveren van maatwerk zonder de praktische kant uit het oog te verliezen. Zij beschikt over een breed netwerk waaronder financieel adviseurs, fiscalisten en bedrijfsvaluators.

Expertise

Opleidingen

  • Nederlands recht (cum laude): Europees recht en strafrecht aan de Universiteit Utrecht en Universiteit van Nottingham (Verenigd Koninkrijk).
  • vFAS specialisatieopleiding familierecht
  • vFAS basisopleiding advocaat-echtscheidingsbemiddelaar
  • vFAS specialisatieopleiding advocaat-echtscheidingsbemiddelaar

Nevenfuncties/Lidmaatschappen

  • Lid van de vereniging van FamilierechtAdvocaten Scheidingsmediators (vFAS)
  • Registermediator Mediatorsfederatie Nederland (MfN)

Publicaties & Media

Publicaties website