mr. A.M.L. (Marie-Louise) van As

mlvanas [at] vanasadvocaten [dot] nl   085-7828200

A.M.L. (Marie-Louise) van As

Het werk is pas klaar als het resultaat écht goed is

Marie-Louise van As is gespecialiseerd familierechtadvocaat en scheidingsmediator. Haar praktijk richt zich in hoofdzaak op ondernemers, de echtgenoten van ondernemers, vermogende particulieren en senioren. Binnen het familierecht, heeft Marie-Louise bijzondere affiniteit met echtscheidingen (de afwikkeling van gecompliceerde huwelijksvoorwaarden en huwelijksgemeenschappen).

Als scheidingsadvocaat (optreden voor één partij) heeft Marie-Louise veel ervaring opgedaan. Daarin probeert zij altijd eerst een duurzame oplossing te bereiken. Als dat niet mogelijk is, maakt zij zich sterk voor haar cliënten in een procedure bij de rechter. Marie-Louise is altijd op zoek naar het verhaal achter de zaak. Zij weet snel alle standpunten en belangen in kaart te brengen en kan daardoor in een zaak vlot doorpakken.

Ook als scheidingsmediator (optreden voor twee partijen) wordt Marie-Louise veel gevraagd. Zij heeft na het volgen van de vFAS specialisatieopleiding familierecht, de opleiding tot scheidingsmediator gevolgd. Als doortastend mediator heeft zij al vele mediations met succes begeleid. Marie-Louise onderscheidt zich in haar aanpak doordat zij probeert om de mediationgesprekken zoveel mogelijk te bundelen. Het overleg vindt daardoor efficiënt plaats. Ook is het mogelijk om alle mediationgesprekken plaats te laten vinden tijdens een één- of tweedaags overleg in een comfortabele hotelomgeving (volgens de DivorceHotel formule). Voorop staat de wens en de bereidheid van de beide partijen om op een positieve manier te scheiden. Op verzoek kan Marie-Louise ook met de kinderen spreken zodat ook hun stem wordt gehoord. Als bijzondere curator heeft zij veel ervaring opgedaan in het voeren van gesprekken met kinderen.

Ten slotte is Marie-Louise rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Noord-Holland en maakt zij deel uit van de meervoudige kamer in complexe familiezaken. 

In al haar zaken staat het leveren van maatwerk voor Marie-Louise voorop, zonder daarbij de praktische kant uit het oog te verliezen.

Expertise

Opleidingen

  • Nederlands recht (cum laude): Europees recht en strafrecht aan de Universiteit Utrecht en Universiteit van Nottingham (Verenigd Koninkrijk).
  • vFAS specialisatieopleiding familierecht
  • vFAS basisopleiding advocaat-echtscheidingsbemiddelaar
  • vFAS specialisatieopleiding advocaat-echtscheidingsbemiddelaar

Nevenfuncties/Lidmaatschappen

  • Rechter plaatsvervanger rechtbank Noord-Holland
  • Lid van de vereniging van FamilierechtAdvocaten Scheidingsmediators (vFAS)
  • Registermediator Mediatorsfederatie Nederland (MfN)

Publicaties & Media

Publicaties website