Holland’s Got Talent mag optreden tegen de zin van kandidaat uitzenden

Een kandidaat die meedoet aan een talentenjacht en toestemming geeft om haar auditie op tv uit te zenden, kan hier later niet eenvoudig op terugkomen. Dit blijkt uit een vonnis dat vandaag is gewezen door de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam.
Jacqueline, een van de kandidaten van de aankomende editie van Holland’s Got Talent, had een kort geding aangespannen tegen de producent en de zender van het programma, waarin zij een uitzendverbod eiste. Kort gezegd was ze van mening dat ze geen eerlijke kans heeft gekregen en dat ze haar, zonder dit van te voren kenbaar te maken, enkel hadden gebruikt om haar belachelijk te maken. Hierbij werd met name verwezen naar uitspraken die een bepaald jurylid zou hebben gedaan.
De voorzieningenrechter is van mening dat enkel zwaarwegende redenen het gevraagde uitzendverbod rechtvaardigen. De kandidaat heeft immers zelf toestemming gegeven en wist van te voren aan wat voor soort programma zij mee deed. Na het bekijken van de beelden (waaruit bepaalde uitspraken van de jury waren verwijderd) gaf de rechter aan dat deze redenen volgens hem niet aanwezig waren.  

Wilt u ook meedoen aan een talentenjacht of tv-programma? In de meeste gevallen zult u van te voren een deelnemersovereenkomst krijgen, die u dient te tekenen. Lees de voorwaarden van deze overeenkomst altijd goed door en bekijk wat een en ander concreet voor u betekent. Hou er ook rekening mee dat u optreden anders kan uitpakken dan u zich van te voren bedenkt.

Klik hier voor de hele uitspraak.

Klik hier en hier voor artikelen over deze zaak in de Telegraaf.