Marie-Louise van As over het stijgende aantal scheidingen onder vijftigplussers op radio 5!

Steeds meer stellen boven de vijftig gaan uit elkaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Maar ook steeds meer mensen van boven de zestig, zeventig en zelfs tachtig zetten die stap.

Om die reden belde het radioprogramma  “Wekker-Wakker! Vandaag”  met advocaat & mediator mr. Marie-Louise Van As. Om het radiofragment te beluisteren klik hier. In het interview komt naar voren dat vaak de (naderende) pensioengerechtigde leeftijd een grens kan zijn. Het idee meer tijd te moeten doorbrengen met die partner waar u wellicht nog wel van houdt, maar die u al lang niet meer als geestverwant ervaart, maakt dat velen mensen toch nog gaan scheiden op latere leeftijd.

Ook wordt besproken dat vijftigplussers uit de generatie van babyboomers komen. De verdeling van de ‘man-werkt/vrouw-blijft-thuis’ is voor hen niet meer vanzelfsprekend. Ze hebben nieuwe ambities en willen zich blijven ontplooien. Tot slot blijkt vaak dat wanneer de kinderen het huis uit gaan, de ouders zich beseffen dat ze statistisch nog tientallen jaren voor zich hebben. Steeds meer vijftigers willen die jaren nog volledig benutten en niet met dezelfde vertrouwde en soms saaie partner doorbrengen.