Dag van de Scheiding op 15 september 2010 – Gratis advies bij vragen over scheiden

Mensen die in scheiding liggen, ervaren die tijd als zwaar en emotioneel. Toch heeft een grote meerderheid (meer dan 80 procent) geen spijt van de beslissing om uit elkaar te gaan. Dat blijkt uit het onderzoek van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)* naar scheiden in Nederland, dat op 15 september a.s. gepresenteerd wordt. 15 September is de Dag van de Scheiding.www.dagvandescheiding.nl in de lucht.

De vFAS is van mening dat een hoge kwaliteit van de professionele begeleiding bij scheiding, bijdraagt aan een respectvolle scheiding. Daarnaast vindt de vFAS het belangrijk dat de discussie over scheiden in het openbaar gevoerd wordt en dat er een brede maatschappelijke discussie op gang komt over de gevolgen van scheidingen.
De kantoren van de vFAS-leden zijn op de Dag van de Scheiding speciaal geopend en iedereen kan met vragen over scheiden op die kantoren terecht. Ook is er een call centre (0800-4050603) dat bemand wordt door familierecht advocaten en er kan gemaild (info@dagvandescheiding.nl) en getwitterd worden. Verder is vanaf 1 september de website
Indien u meer wilt weten over de achtergrond van de Dag van de Scheiding kunt u contact opnemen met Mr. Marie-Louise van As, zij en onze andere familierechtspecialisten zijn u graag van dienst.

Wij zijn op 15 september 2010 geopend tussen 09.00 en 18.00 uur.

*De vFAS is een vereniging van meer dan 900 advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. Een groot aantal van de aangesloten leden heeft zich bovendien gespecialiseerd tot advocaat- scheidingsmediator.