Bent u verzekerd voor rechtsbijstand? Ook dan kunt u bij ons terecht!

Of u nu een ondernemer of particulier bent, volgens het Europese Hof van Justitie heeft u als verzekerde recht op een vrije advocaat keuze zodra er sprake is van een juridische procedure. Hieronder vallen volgens het Hof niet enkel gerechtelijke procedures voor een rechter, maar ook UWV-procedures en bezwaarprocedures bij de overheid, oftewel eigenlijk iedere juridische procedure. U kunt zelf uw rechtsbijstandsverzekeraar vragen om uw juridische kwestie aan een van onze advocaten over te dragen, maar natuurlijk kunnen onze advocaten dit ook helemaal voor uw regelen. Voor zover deze kosten niet (volledig) door uw verzekeraar worden vergoed, brengen wij deze niet bij u in rekening.

In de praktijk proberen veel verzekeraars uw zaak intern met eigen juristen of advocaten op te lossen of u hiervoor door te sturen naar een bij hun aangesloten advocatenkantoor met wie zij vaste prijsafspraken hebben. Op deze wijze proberen zij hun kosten te beperken. U hoeft hier echter geen genoegen mee te nemen en mag in het geval van een juridische procedure dus altijd kiezen voor een eigen advocaat van een onafhankelijk advocatenkantoor, zoals Van As Advocaten in Nieuwegein, Den Bosch, Uden of Vianen. Het voordeel voor u is dat wij als onafhankelijke kantoor geen vaste afspraken hebben met uw verzekeraar en dus 100% onafhankelijk zijn van uw verzekeraar voor wie uw zaak vrijwel gelijkstaat aan schade (zij betalen immers uw kosten).

Wanneer u kiest voor een eigen advocaat, hanteren sommige verzekeraars wel een kostenmaximum. Omdat wij werken met zeer concurrerende uurtarieven en altijd bereid zijn een zaak op basis van een vaste prijs (fixed fee) aan te nemen, kunnen wij hier vrijwel altijd aan tegemoet komen, zodat dit doorgaans geen probleem hoeft te zijn. Wij werken dan ook vrijwel continu voor verzekerden van vrijwel alle grote Nederlandse rechtsbijstandsverzekeraars.

Let op! Indien u voor rechtsbijstand bent verzekerd, is het voor de dekking van belang dat iedere juridische kwestie direct aan uw verzekering wordt gemeld. Indien u voor rechtsbijstand bent verzekerd, is het daarom van belang dit altijd direct bij uw verzekeraar en advocaat te melden, zodat ze de dekking en werkwijze tijdig met elkaar kunnen afstemmen. Indien dit niet gebeurd kan het zijn dat uw juridische kwestie (gedeeltelijk) niet wordt gedekt.

Second opinion
Veel verzekeraars bieden hun verzekerden de mogelijkheid om bij een geschil tussen de verzekerde en rechtsbijstandsverzekeraar (bijvoorbeeld of een bepaald geschil wel of niet gedekt is) een onafhankelijk advocaat in te schakelen voor het geven van een second opinion. Van As Advocaten heeft veel ervaring  in het geven van deze second opinions en ook hiervoor kunt u dan ook bij onze advocaten terecht.