Cursus actualiteiten arbeidsrecht en familierecht

Voor u het weet is het al weer het einde van het jaar en moeten de punten weer binnen zijn.

Mr. Martine Gruiters en Mr. Marlies Oogjen geven op donderdag 31 oktober a.s. een praktische cursus, waarin u in een dagdeel wordt bijgepraat over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van het arbeidsrecht en het familierecht; onderwerpen waar uw cliënten vaak veel vragen over hebben. Het is van groot belang dat u hen het juiste advies kan geven!

Arbeidsrechtelijk is aan de orde dat met ingang van 1 januari 2020 het arbeidsrecht alweer gewijzigd wordt, door de invoering van de Wet Arbeid in Balans. Na de grote wetswijziging van de Wet Werk & Zekerheid in 2015 heeft de wetgever met de nieuwe wet bepaalde negatieve effecten gerepareerd. Dit leidt wederom tot diverse veranderingen voor werkgever en werknemer.

Op het gebied van familierecht, is per 1 januari 2018 de beperkte gemeenschap van goederen in werking getreden. Welke gevolgen heeft dit voor een ondernemer die gaat trouwen of scheiden? En wat als de ondernemer getrouwd is op huwelijkse voorwaarden? Is de onderneming dan altijd “veilig”? Of toch niet?
Verder zal per 1 januari 2020 de Wet Herziening Partneralimentatie in werking treden. Deze wet heeft ingrijpende gevolgen op het gebied van partneralimentatie. Het is van belang dat uw klant (anticiperend) hierover kunt informeren.

Marlies is werkzaam als arbeidsrecht advocaat en mediator en beschikt over een zeer ruime ervaring in de rechtshulpverlening.

Martine is 12 jaar advocaat en mediator op het gebied van personen- en familierecht. Naast haar werk als advocaat doceert Martine meerder keren per jaar.

Review van een AA accountant:

“Met alle medewerkers van ons kantoor hebben wij de presentatie ‘Familierecht’  bijgewoond. Aan de hand van sprekende casussen zijn alle highlights van het familierecht behandeld. Zeer bruikbaar voor de praktijk, mede door de behandeling van de meest recente arresten en actuele ontwikkelingen/onderwerpen. De spreker is zeer capabel en deskundig.”

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.