Gratis hulpmiddel voor bijzonder uitstel van betaling belastingdienst

Ondernemers (inclusief ZZP-ers) die door de coronacrisis in betalingsproblemen komen, kunnen de belastingdienst via een brief vragen om een automatisch uitstel van betaling van 3 maanden voor alle aanslagen voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting(btw) en/of loonheffing. U kunt dit doen nadat u aangifte hebt gedaan en de aanslag hebt ontvangen, aldus de belastingdienst.

Update: Inmiddels is bekend geworden dat ook uitstel kan worden gevraagd voor accijns, kansspelbelasting, verbruiksbelasting alcoholvrije dranken, assurantiebelasting, verhuurdersheffing, energiebelasting en andere milieubelastingen.

Wij helpen u gratis met het opstellen van deze brief. Indien u onderstaande vragen invult en daarna op de button ‘opstellen’ klikt, wordt de brief automatisch aangemaakt waarna u deze kunt downloaden. De brief kunt u vervolgens printen, ondertekenen en (aangetekend) versturen.

Update: Indien u over een DigiD beschikt, kunt u via de website van de belastingdienst ook online uw uitstel aanvragen.

Let op!
Indien er sprake is van een vennootschap, dient een bestuurder binnen 2 weken nadat de belasting betaald had moeten zijn een melding betalingsonmacht te doen. Omdat niet duidelijk is of voornoemd uitstel volstaat, adviseren wij u om bij een vennootschap ook een officiële ‘melding betalingsonmacht bij belastingen en premies’ bij de belastingdienst te doen. Het formulier hiervoor vindt u op de website van de belastingdienst of klik hier.

Opstellen Uitstelbrief