mr. M.A. (Marie-José) Stoffijn

mstoffijn [at] vanasadvocaten [dot] nl   085-7828200

M.A. (Marie-José) Stoffijn

“Iedere zaak wordt gevormd door onderliggende emoties en gedachten.”

Op de middelbare school wist Marie-José al dat zij advocaat wilde worden. Een rechtenstudie aan de Universiteit van Utrecht was voor haar een logische keuze. Tijdens haar studie ontdekte zij haar voorkeur voor het strafrecht, het familierecht en het jeugdrecht. In 2012 is Marie-José als advocaat beëdigd en gestart met adviseren en procederen binnen het personen- en familierecht. Omdat haar hart toch meer lag op het gebied van het commune strafrecht en het civiele en strafrechtelijke jeugdrecht, heeft zij de overstap gemaakt naar die rechtsgebieden.

Marie-José adviseert minderjarigen en volwassenen die worden verdacht van een strafbaar feit en staat hen bij tijdens verhoren bij de politie en tijdens zittingen bij de rechtbank, het hof of het Openbaar Ministerie. In het civiele jeugdrecht staat zij jongeren bij, die uit huis in een inrichting (dreigen te) worden geplaatst.

De belangen van cliënten binnen het strafrecht en jeugdrecht zijn groot en dat begrijpt Marie-José maar al te goed. Zij is toegankelijk en zeer betrokken en heeft goed persoonlijk contact met haar cliënten. Daardoor is zij altijd op de hoogte van wat er achter de schermen speelt. Marie-José geeft haar cliënten eerlijk advies, zodat haar cliënten altijd weten waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten.

Expertise

Opleidingen

  • Nederlands recht, met specialisatie familierecht, jeugdrecht en strafrecht (Universiteit Utrecht)
  • RvR specialisatie Personen- en familierecht
  • RvR specialisatie Jeugdrecht
  • RvR specialisatie Strafrecht

Lidmaatschappen

  • Lid Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrecht Advocaten (NVJSA)
  • Lid Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (NVJA)

Publicaties website