mr. J.E.S. (Joël) Dolmans, Advocaat

Huisadvocaat en specialist arbeidsrecht

joel-dolmansJoël Dolmans studeerde Nederlands Privaatrecht en Strafrecht aan de Universiteit van Utrecht. In 2009 behaalde hij voor beide studies een masterdiploma. Daarnaast studeerde Joël rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Uppsala in Zweden.

Joël werd op 13 april 2010 beëdigd als advocaat en is sindsdien ruim zes jaar werkzaam geweest op een gerenommeerd advocatenkantoor in Hilversum. Per 1 september 2016 heeft Joël zich aangesloten bij Van As Advocaten en houdt hij zich als huisadvocaat enthousiast bezig met het recht. In dat kader voert Joël een algemene civiele (proces)praktijk met bijzondere aandacht voor het huurrecht, verbintenissenrecht en ondernemingsrecht. Joël heeft aan de Grotius Academie de specialisatieopleiding Arbeidsrecht gevolgd en behandelt naast zijn werk als huisadvocaat diverse (specialistische) arbeidsrechtelijke kwesties. Hij schaart zowel werkgevers als werknemers onder zijn cliënten.

Joël is jarenlang voorzitter geweest van de Gooische Advocaten Vereniging (G.A.V.). Hij is daarnaast lid van de ‘Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (‘VAAN’) en van de ‘Vereniging voor Sport & Recht’. Joël geeft regelmatig lezingen en cursussen op het gebied van arbeidsrecht en verzorgt jaarlijks enkele gastcolleges in het kader van de studie ‘HBO-rechten’ voor studenten van de Hoge School van Utrecht.

Expertise

Lidmaatschappen

  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (‘VAAN’)
  • Vereniging voor Sport & Recht
  • Gooische Advocaten Vereniging (G.A.V.)

Specialisatieopleidingen

  • Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht

Overig

  • Gastdocent Hoge School van Utrecht