Nieuws

Recht op vergoeding als uitgesloten vermogen is gebruik voor gezinsconsumptie?

Ingevoerd op 15 mei 2018

In de rechtspraak bestaat er geen eenduidigheid over de vraag of een vergoedingsrecht op de huwelijksgemeenschap ontstaat indien onder uitsluitingsclausule verkregen gelden op een gezamenlijke rekening zijn gestort en de gelden vervolgens zijn verteerd door consumptie. Onlangs heeft het Hof Den Haag hierover een uitspraak gedaan op 11 oktober ... lees verder »


(VERKEERS)BOETE IN HET BUITENLAND

Ingevoerd op 7 mei 2018

De zomervakantie staat weer voor de deur en veel vakantiegangers zoeken het buitenland op. Automobilisten lopen dan het risico tegen een bekeuring aan te lopen , die een vervelende herinnering met zich meebrengt wanneer die (vaak maanden later) in de brievenbus valt. Voorheen was het wellicht nog een optie om een buitenlandse bekeuring te ... lees verder »


Media-advocaat René Halfens in gesprek met NU.nl over uitspraak kort geding Gordon

Ingevoerd op 22 april 2018

Op maandag 23 april 2018 doet de rechter uitspraak in het kort geding dat Kevin, de "ex" van Gordon, aanspande tegen de zanger. NU.nl ging in gesprek met media-advocaat mr. René Halfens en vroeg aan hem hoe hij tegen de zaak aankijkt. René Halfens is advocaat bij VAn As Advocaten  en o.a. gespecialiseerd in media-recht.  René ... lees verder »


Ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing, wat is dat precies?

Ingevoerd op 3 april 2018

Soms zijn er zoveel problemen thuis, met je ouders of broertjes en zusjes, dat er hulpverlening wordt ingeschakeld. Jouw ouders krijgen dan bijvoorbeeld tips en adviezen van een deskundige of jij wordt onder toezicht gesteld van een gezinsvoogd. De gezinsvoogd houdt in de gaten hoe het met je gaat en kan besluiten om (extra) hulp in te schakelen, ... lees verder »


Wie koopt het failliete SuperTrash?

Ingevoerd op 28 maart 2018

Op 21 maart jl. werd het moeder bedrijf SuperTrash, dat jarenlang in handen was van Olcay Gulsen, failliet verklaard. Van de dochterondernemingen, waarin de winkels en het personeel waren ondergebracht, is een week later het faillissement uitgesproken. De curator geeft te kennen dat het faillissement van de dochterondernemingen is uitgesproken ... lees verder »