Nieuws

Werknemers opgelet! U kunt in beroep tegen een ‘UWV-ontslag’

Ingevoerd op 16 juli 2018

Onlangs is er een onderzoeksrapport verschenen van de Inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het rapport heeft de treffende titel: “Ontslag aangevraagd en dan?”.  Uit het rapport blijkt onder meer dat werknemers dikwijls niet op de hoogte zijn van het feit dat zij in beroep kunnen tegen een opzegging van de ... lees verder »


Tegemoetkoming transitievergoeding voor langdurig arbeidsongeschikte werknemers door het UWV!

Ingevoerd op 11 juli 2018

Goed nieuws voor werkgevend Nederland. Op 10 juli 2018 heeft de Eerste Kamer het Wetsvoorstel compensatie transitievergoeding langdurig arbeidsongeschikten aangenomen. Op grond van deze wet zullen Werkgevers vanaf medio 2020 worden gecompenseerd* voor de betaalde transitievergoeding, voorzover deze is betaald in verband met het beëindigen van het ... lees verder »


Niet nakoming van omgangsregeling wordt mogelijk strafbaar!

Ingevoerd op 10 juli 2018

Er is veel te doen over het initiatief in de Tweede Kamer om het strafrecht toe te willen gaan passen op de weigerachtige ouders als het gaat om een omgangsregeling. In de Tweede Kamer is een meerderheid voor de toepassing van het strafrecht op deze situatie. Het niet nakomen van een omgangregeling leidt tot veel frustratie en onmacht bij ... lees verder »


50 TINTEN PRIVACY

Ingevoerd op 4 juli 2018

Het zal u in de voorbije maanden niet ontgaan zijn. Door velen bestempeld als de ‘privacywet’ heeft op 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbeschernming (AVG of n het Engels: GDPR) haar intrede gedaan. De eerste hobbel is genomen. Veel partijen hebben op of rondom 25 mei 2018 de documenten hebben vervaardigt die de AVG van hen vereist ... lees verder »


Eindelijk zomer: lekker op vakantie met de kinderen! Of toch niet?

Ingevoerd op 26 juni 2018

De zomervakantie staat voor de deur. Grote kans dat er plannen zijn om gezellig met de kinderen op vakantie te gaan naar het buitenland. Geen probleem zou je denken, maar dat kan bij gescheiden ouders anders liggen. Wanneer één van de gezaghebbende ouders met de kinderen op vakantie naar het buitenland wil, dan is daarvoor altijd toestemming van ... lees verder »