Nieuws

De wet WIEG: uitbreiding verlofmogelijkheden bij geboorte

Ingevoerd op 19 november 2018

Wist u dat de regels omtrent verlof voor de partner rondom de geboorte van het kind wezenlijk veranderen?  Inmiddels is de wet met de toepasselijke naam “WIEG” (wet invoering extra geboorteverlof)  aangenomen.  Deze wet zorgt ervoor dat er een minder groot verschil in verlof is tussen de ouders rondom de geboorte van het kind, ... lees verder »


U gaat scheiden, wat nu?

Ingevoerd op 6 november 2018

Helaas komt een echtscheiding tegenwoordig veel voor. Bij echtgenoten die 40 jaar getrouwd zijn en bij echtgenoten die elkaar onlangs het ja-woord nog hebben gegeven. Bij echtgenoten die samen meerdere kinderen hebben en bij echtgenoten die samen geen kinderen hebben. Een echtscheiding en de gevolgen die een echtscheiding met zich meebrengt zijn ... lees verder »


Scheiden, verhuizen en kinderen

Ingevoerd op 22 oktober 2018

Als partijen uit elkaar gaan, verandert er veel. Zo ook de woonsituatie. Soms wil één van hen na de scheiding naar een andere woonplaats verhuizen, omdat bijvoorbeeld zijn of haar familie daar woont. Ook gebeurt het dat één van de ouders een tijd na de echtscheiding een andere partner heeft die elders in het land of zelfs Europa of de wereld ... lees verder »


Aansprakelijkheid beperken of uitsluiten

Ingevoerd op 18 oktober 2018

In veel rechtszaken wordt door één van de beide procespartijen een beroep gedaan op een zogeheten exoneratiebeding: een beding dat de aansprakelijkheid van een van beide partijen beperkt of uitsluit. Uit de rechtspraak is vooral af te leiden dat de formulering van een dergelijk beding zeer nauw luistert. Indien het goed is geformuleerd, kan het ... lees verder »


De sleutel tot ...

Ingevoerd op 16 oktober 2018

Volgens Van Dale (woordenboek van de Nederlandse taal) is een sleutel: 1werktuig dat door omdraaiing iets opent of sluit; 2 werktuig dat op een sleutel lijkt: Engelse sleutel soort tang om de moeren van schroeven los en vast te draaien; 3 dat waardoor je iets in je bezit kunt krijgen, iets kunt ontcijferen: de ... lees verder »