Nieuws

Regels op de skipiste?

Ingevoerd op 17 januari 2019

Voor meer veiligheid op de skipistes, heeft de Internationale Ski Federatie in 1967 tien regels voor op de piste opgesteld. Ondanks dat het geen wetten zijn, gelden deze regels in een groot aantal wintersportlanden voor alle gebruikers van de piste. Overtreding is veelal niet alleen strafbaar, maar kan ook leiden tot aansprakelijkheid bij een ... lees verder »


RECIDIVEREGELING ALCOHOL EN DRUGS IN HET VERKEER

Ingevoerd op 10 januari 2019

Als je bijvoorbeeld gedagvaard wordt voor het rijden onder invloed van alcohol, medicijnen of een combinatie daarvan, dan wel je geweigerd hebt mee te werken aan een ademanalyse of bloedonderzoek vind je op die dagvaarding -onder meer- de mededeling dat die feiten vallen onder de recidiveregeling ernstige verkeersdelicten. Als je voor dit feit ... lees verder »


Gescheiden zonder dat je het doorhebt?

Ingevoerd op 8 januari 2019

Hendry en Meike kregen kort na hun huwelijk een brief in de bus met daarin de mededeling dat zij gescheiden waren. Geen van hen had echter om een echtscheiding verzocht, aldus een artikel op AD.nl. In de praktijk biedt de wet waarborgen, zodat je niet zo maar gescheiden kan raken, zonder dat je het weet. De echtgenoot die wil scheiden, moet een ... lees verder »


Echtscheidingsmisverstand: kinderen van 12 jaar en ouder mogen zelf beslissen waar ze wonen

Ingevoerd op 3 januari 2019

Regelmatig krijg ik de opmerking of de vraag van cliënten dat kinderen van 12 jaar en ouder toch zelf mogen beslissen waar ze (bijvoorbeeld) willen wonen. Nee. Dit is niet juist. Kinderen van 12 jaar en ouder mogen dit niet zelf beslissen. Dit is een hardnekkig misverstand. Tot het moment dat kinderen 18 jaar oud zijn, zijn het de ouders die de ... lees verder »


Happy New Year!

Ingevoerd op 2 januari 2019

Namens het hele team van Van As Advocaten, wensen wij u een succesvol, gezond en gelukkig ... lees verder »