Nieuws

Minder uren werken door ziekte? Mogelijk gedeeltelijke ontslagvergoeding!

Ingevoerd op 19 september 2018

“Ontslagvergoeding na minder werken door ziekte”. Dit kopte de Telegraaf naar aanleiding van een uitspraak van de Hoge Raad op 14 september 2018. Deze uitspraak heeft grote gevolgen voor werknemers die minder uren moeten werken wegens ziekte. Wat speelde er in deze zaak en wat houdt dit in voor de positie van de werknemer? In deze zaak ... lees verder »


Vrijdag 14-09-2018: DAG VAN DE SCHEIDING

Ingevoerd op 13 september 2018

Vrijdag 14 september 2018 is de dag van de scheiding. Op deze dag opent Van As Advocaten haar deuren om iedereen vrijblijvend en kosteloos informatie en advies te geven over een echtscheiding en alles wat hiermee te maken heeft.   U kunt uw scheiding op diverse manieren regelen. Veelal wordt echter gekozen voor mediation met een ... lees verder »


Levenspartner Aretha Franklin in de kou door ontbreken testament?

Ingevoerd op 6 september 2018

Aretha Franklin is nog maar net overleden en de ruzie over haar nalatenschap is al losgebarsten. Aretha woonde al 30 jaar ongehuwd samen met haar levenspartner Willie Wilkerson. Omdat zij niet getrouwd waren en Aretha geen testament heeft opgemaakt, hebben haar vier kinderen nu recht op de volledige nalatenschap en dreigt haar levenspartner ... lees verder »


De oude leaseauto vs. een nieuwe baan

Ingevoerd op 23 augustus 2018

Wanneer een werknemer met een leaseauto van de zaak van werkgever wisselt, blijft de werkgever in beginsel achter met het leasecontract en de verplichtingen die hieruit voortvloeien. Een werkgever kan zich hiertegen beschermen, door vooraf contractueel (bijvoorbeeld in een gebruikersovereenkomst) met de werknemer overeen te komen, dat de werknemer ... lees verder »


Buddy pleeggezin als alternatief voor volledige uithuisplaatsing

Ingevoerd op 20 augustus 2018

Soms zijn er zoveel problemen in het leven van een kind, dat het kind niet langer bij de ouder(s) kan blijven wonen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, die lang niet altijd (volledig) aan de ouder(s) zelf te wijten zijn. Ondanks de inzet van hulpverlening in het gezin en aan de ouder(s) zelf, kan het (te) slecht blijven gaan met een kind. Op ... lees verder »