Trouwplannen? Gratis voorhuwelijkse mediation bij Van As Advocaten!

Het beste moment voor afspraken over echtscheiding? Vóór de bruiloft!, aldus bericht AD.nl gisteren. Wij zijn het hiermee volmondig eens.

Twintig procent van de scheidingen eindigt in een “vechtscheiding”. Wanneer de rechter nodig is voor een inhoudelijk uitspraak over de kinderen, de alimentatie of de verdeling, is men vaak jarenlang aan het procederen. Dit is emotioneel en financieel belastend voor de echtgenoten, maar met name ook voor de kinderen. Sommige mensen zijn echter in het licht van de scheiding niet meer in staat om op een goede manier met elkaar te praten, waardoor de situatie escaleert.

Notarissen willen de hoeveelheid vechtscheidingen terugdringen, door met het koppel al voor het huwelijk of de samenleving te spreken over zaken die zich bij een scheiding kunnen voordoen. Het is makkelijker praten over moeilijke onderwerpen, wanneer de verstandhouding nog goed is. De afspraken worden opgenomen in huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract.

De familierecht advocaten van Van As advocaten onderschrijven het belang van dergelijke bepalingen. Goede afspraken vooraf, kunnen veel ellende achteraf voorkomen. Wij zijn ook getraind in voorhuwelijkse mediation en kunnen aanstaande echtgenoten en samenwoners goed informeren over zaken die spelen in het kader van een eventuele scheiding. Ook zijn wij getraind om te bemiddelen wanneer er verschil van inzicht over bepaalde onderwerpen zou zijn. Denk bijvoorbeeld aan bepalingen over verdeling van het vermogen, het inkomen, de kosten van de huishouding en de zorg voor de (toekomstige) kinderen.

In samenwerking met Dijkstra Sutter Netwerk Notarissen bieden wij tot 1 december a.s. één uur per koppel gratis voorhuwelijkse mediation aan (kan ook worden ingezet bij een samenlevingscontract). Voorkomen is beter dan genezen!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mr. Martine Gruiters, gespecialiseerd familierecht advocaat.