‘Gescheiden ouder snapt niks van kinderalimentatie’

Gescheiden ouders snappen niets van kinderalimentatie, zo blijkt uit het artikel uit de Telegraaf. Dat verbaast niet. De alimentatieregels zijn de laatste jaren veelvuldig aan verandering onderhevig geweest. Daarnaast hebben fiscale regels ook direct invloed op de hoogte van de kinder- en partneralimentatie.

In veel gevallen wordt er ten tijde van de scheiding een alimentatiebedrag overeengekomen of door de rechter vastgesteld. Mensen realiseren zich dikwijls niet dat dit bedrag gewijzigd kan worden wanneer er sprake is van een wijziging van omstandigheden. Een wijziging in het inkomen of in de gezinssituatie is bijvoorbeeld al voldoende om de alimentatie opnieuw te laten berekenen. De rechter houdt in een dergelijke wijzigingsprocedure dan ook rekening met de meest recente wet- en regelgeving.

De hoogte van de alimentatie heeft direct invloed op uw bestedingsruimte, zodat het verstandig is om u periodiek te laten voorlichten over het bedrag dat u betaalt/ontvangt.

De advocaten van Van As advocaten zijn u hierbij graag van dienst. Wij gaan hierbij praktisch te werk en maken met u aan tafel een berekening. Wanneer u ons pand verlaat, weet u in grote lijnen al waar u aan toe bent.

Indien u interesse heeft, kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen op 030-6032922.

Mr. M. (Martine) Gruiters, gespecialiseerd familierechtadvocaat.