Betrapt met alcohol op de brommer is ook even geen auto meer rijden!

De laatste tijd -zeker in de zomer- worden er steeds vaker brommerrijders betrapt met teveel alcohol op. In de praktijk blijkt dat mensen die wat willen gaan drinken de auto laten staan en de brommer nemen. De meeste mensen weten wel dat dit niet is toegestaan, maar nemen het risico. Hierbij realiseren zij zich echter vaak niet (voldoende) dat als ze worden betrapt met alcohol op de brommer, ze hun volledige rijbewijs moeten inleveren en dus (tijdelijk) ook geen auto, tractor of motor meer mogen rijden.

Onthoud dus goed: Indien u als bestuurder van een gemotoriseerd voertuig met alcohol op aan het verkeer deelneemt en uw rijbewijs wordt ingenomen, bent u uw volledige rijbewijs kwijt en mag u dus ook niet meer als bestuurder van een ander gemotoriseerd voertuig aan het verkeer deelnemen.

Het is overigens ook niet toegestaan om met teveel drank op met de fiets aan het verkeer deel te nemen, echter hiervoor kan uw rijbewijs niet worden ingenomen.

Mocht u te maken krijgen met alcohol en verkeer, dan kunt u altijd contact opnemen met onze specialist op dat gebied: mr. Bram van Roo.

Update:

http://www.telegraaf.nl/prive/4692798/__Patrick_Kluivert_teveel_gedronken__.html