Bedrijven Henk Krol failliet! Wat ging er mis?

Vandaag bericht het Algemeen Dagblad dat het zakenimperium van Henk Krol, de leider van politieke partij 50Plus, volledig in elkaar zakt. Na de ondergang van de uitgeverij die de Gaykrant uitgaven, is nu ook het faillissement uitgesproken van een webwinkel en een beheermaatschappij (met daarin onroerende zaken ondergebracht). De curator heeft aangekondigd dat hij een onderzoek instelt naar handelwijze van Henk Krol, waarbij hij aangeeft niet vooruit te willen lopen op het eventueel persoonlijk aansprakelijk stellen van Henk Krol.
 
Het komt vaak voor dat één faillissement binnen een groep een domino-effect veroorzaakt, waardoor diverse groepsgenoten ook omvallen. Dit heeft vaak te maken met onderlinge schulden in rekening-courant en borgstellingen voor en door groepsgenoten.
Wanneer een ondernemingen op voorhand de organisatie goed inricht, kan dit domino-effect voorkomen worden. Op die wijze kan bijvoorbeeld de holding, waarin het onroerend goed of het pensioen van de bestuurder is ondergebracht, gered worden van de ondergang.
Het is belangrijk om de structuur in goede tijden op orde te hebbeen, zodat daarvan in zware tijden geprofiteerd kan worden. Wanneer het einde in zicht is, is het veelal te laat om het onheil voor de gehele groep af te wenden.
 
Vraag onze specialisten om samen met u een veilige structuur voor uw organisatie in te richten.