12 september = dag van de scheiding = gratis scheidingscheck

De laatste jaren is het onderwerp ‘echtscheiden’ volop in het nieuws. En dat is niet voor niets, want één op de drie huwelijken strandt, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Daarom heeft de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, kortweg vFAS genoemd, de jaarlijkse ‘Dag van de Scheiding’ in het leven geroepen. Tijdens de Dag van de Scheiding, die dit jaar op 12 september plaatsvindt, kan eenieder die meer wil weten over dit onderwerp vrijblijvend terecht bij één van de ruim 980 kantoren die zijn aangesloten bij de vFAS, waaronder Van As Advocaten.

Kosteloos advies over scheiden
Tijdens de Dag van de Scheiding openen veel advocaten en advocaat-scheidingsmediators van de vFAS hun deuren voor het brede publiek, zodat mensen vrijblijvend kennis met hen kunnen maken. Daarnaast is het mogelijk om een gratis scheidingscheck uit te laten voeren. Ook kunnen vragen worden gesteld en meer informatie worden verkregen over het onderwerp ‘scheiden’. Het kosteloos ingewonnen advies van de vFAS-advocaat-mediator geeft inzicht in de keuzes en/of gevolgen in specifieke situaties op het gebied van scheiden. Ook Van As advocaten doet mee aan de Dag van de Scheiding.

Uit elkaar, met respect voor elkaar
Bijna 120 jaar geleden, op 15 september 1796, werd in Nederland de eerste echtscheiding uitgesproken. Daarom heeft de vFAS besloten om rond deze datum landelijk aandacht te vragen voor de noodzaak van deskundige begeleiding bij scheidingen. Zo hoeft een echtscheiding niet uit te monden in een vechtscheiding. De vFAS pleit ervoor om het proces tijdens en rondom een echtscheiding te verbeteren. Eventuele betrokken kinderen hoeven zo niet de dupe van de scheiding te worden. Het motto van de vFAS is dan ook ‘uit elkaar, met respect voor elkaar’. Sinds 2010 wordt jaarlijks de ‘Dag van de Scheiding’ georganiseerd.

Over de vFAS

Het merendeel van de aangesloten vFAS-leden is gespecialiseerd advocaat-scheidingsmediator. De vFAS-advocaat-scheidingsmediator beschikt, naast kennis op het relationele- en emotionele gebied en het gebied van kinderen, over de benodigde actuele juridische kennis om de echtscheiding op dit gebied goed te kunnen begeleiden; te denken valt aan de onderwerpen als alimentatie, de afwikkeling huwelijkse voorwaarden, pensioenverevening en het ouderschapsplan.

Neem voor meer informatie contact op met mr. Martine Gruiters via telefoonnummer 030-6032922 of mgruiters@vanasadvocaten.nl.