Collaborative divorce

“Ook voor vernieuwende scheidingsvarianten bent u bij ons aan het juiste adres.”

Collaborative Divorce, oftewel overlegscheiding, is een nieuwe vorm van scheiden, waarbij respect voor elkaar en de gezamenlijke geschiedenis centraal staan. Ook in deze vorm van scheiden staat u niet tegenover elkaar, zoals in de echtscheidingsprocedure, maar naast elkaar, net als bij mediation. Collaborative Divorce biedt alle voordelen van mediation. Het grote verschil met mediation is dat u en uw partner bij collaborative divorce ieder worden ondersteund door een eigen advocaat en een in onderling overleg vast te stellen gezamenlijk team van professionals op het gebied van bijvoorbeeld emotionele, fiscale, en/of financiële zaken. Op deze wijze krijgt u niet alleen meer ondersteuning in het bereiken van een oplossing in onderling overleg, maar krijgt u bovendien het beste advies voor u en uw partner en indien van toepassing uw kinderen en/of onderneming.

Om onze kwaliteit te waarborgen, hebben onze advocaten die zich met collaborative divorce bezig houden een specialisatie opleiding gevolgd en zijn zij aangesloten bij de Vereniging Collaborative Divorce Holland. Meer informatie over collaborative divorce en/of de vereniging vindt u op: www.collaborativedivorce.nl.

Voordelen:

  • Vaker mogelijk dan mediation.
  • Overleg in plaats van strijd.
  • Ondersteuning door team van professionals naar behoefte.
  • Afspraken vaak goed nagekomen, omdat ze in overleg zijn gemaakt.
  • Doorgaans snelle en relatief goedkope oplossing.

Voor wie geschikt:
Deze methode is niet alleen geschikt wanneer u graag in onderling overleg tot een oplossing wilt komen en mediation niet geschikt is, maar ook indien u er bewust voor kiest om tijdens uw scheiding gezamenlijk te worden ondersteund door een team van professionals. Indien u denkt helemaal niet in overleg tot een oplossing te kunnen komen, is de echtscheidingsprocedure voor u waarschijnlijk een beter alternatief.

Benieuwd naar onze advocaten? Lees het artikel van Magna Charta. In dit artikel worden een aantal van onze familierecht advocaten geïnterviewd.

Contact