Nieuws

TOEVOEGING VAN EEN RAADSMAN IN STRAFZAKEN EN DE REGELING KOSTENVERHAAL

Ingevoerd op 16 mei 2017

Het belang dat een verdachte van een strafbaar feit heeft bij rechtsbijstand van een raadsman is tot uitdrukking gebracht met de regeling dat indien de verdachte geen eigen gekozen raadsman heeft een toegevoegde raadsman verplicht is rechtsbijstand te verlenen zolang niet een gekozen raadsman optreedt. Deze regeling geldt vanaf het verlenen van ... lees verder »


Vader eist voor de rechter chemokuur voor zijn zoon met tumor – toestemmingsvereiste WGBO

Ingevoerd op 10 mei 2017

Vader eist voor de rechter chemokuur voor zijn zoon met tumor – toestemmingsvereiste WGBO Op vrijdag 12 mei aanstaande doet de kort gedingrechter van de rechtbank Noord-Holland uitspraak in een zaak die in alle opzichten schrijnend is. Een door wanhoop gedreven vader eist van de rechter dat de medische behandeling voor zijn ernstig zieke zoon ... lees verder »


Welke naam gebruikt u na de scheiding?

Ingevoerd op 13 april 2017

Wanneer u gaat trouwen, mag u kiezen welke naam u in het dagelijks verkeer gaat gebruiken. Er is een grote mate van vrijheid in het kiezen van de naam. Zo kunt u de eigen naam houden, de naam van de partner aannemen, of een dubbele naam voeren. Op officiële documenten, zoals het paspoort, ID kaart of rijbewijs, blijft u geregistreerd staan met ... lees verder »


Verdacht van een strafbaar feit, wat nu?

Ingevoerd op 10 april 2017

Je wordt verdacht van een strafbaar feit, wat kan je verwachten qua termijnen? Je kunt er op verschillende manieren achter komen dat je wordt verdacht van een strafbaar feit, bijvoorbeeld doordat je een brief van de politie krijgt met een oproep voor verhoor of doordat je op heterdaad wordt aangehouden door de politie. In alle gevallen beland ... lees verder »


Het gevaar van een all in loon

Ingevoerd op 5 april 2017

Zoals het zo vaak gaat, op een forum op internet staat een uitspraak breed uitgemeten. De poppen zijn aan het dansen. In ongenuanceerde bewoordingen gaat de uitspraak een eigen leven leiden. Een mooi voorbeeld is een fysiotherapiepraktijk die zich tot mij wendde. Het is jaren gebruikelijk geweest om in deze branche te werken met een zogeheten ... lees verder »