Nieuws

Gemeente mag winkels geen alcohol laten verkopen

Ingevoerd op 28 juli 2016

Diverse Nederlandse gemeenten overwegen of experimenteren met een proef, waarin winkels alcoholische drank mogen verkopen en/of schenken aan hun klanten. Ook de gemeente Nieuwegein doet hieraan mee. De Slijtersunie heeft hiertegen bij de gemeente Nieuwegein bezwaar aangetekend en heeft de rechtbank Utrecht gevraagd om een voorlopige voorziening in ... lees verder »


Het gevaar van het wegpesten van een werknemer

Ingevoerd op 26 juli 2016

Werknemer is vanaf oktober 2010 als directiesecretaresse in dienst van werkgever. In februari 2016 is er een nieuwe directeur in dienst getreden bij werkgever die van werknemer af wil. De nieuwe directeur zegt in een gesprek met werknemer op 30 mei 2016 de arbeidsovereenkomst met werknemer op. Daarbij wordt werknemer per direct uit haar ... lees verder »


Aan ontslag op staande voet worden strenge eisen gesteld

Ingevoerd op 25 juli 2016

Een buschauffeur van een touringcarbedrijf uit Ridderkerk wordt vermoedelijk op staande voet ontslagen nadat de man is opgedoken in een filmpje op Dumpert waarin te zien is dat hij achter het stuur Pokemon Go speelt, aldus Telegraaf.nl. Aan ontslag op staande voet worden strenge eisen gesteld: [1] Er moet sprake zijn van een dringende ... lees verder »


Normale schuldeisers in een faillissement vissen meestal achter het net

Ingevoerd op 20 juli 2016

Gewone schuldeisers van V&D zien geen cent terug van de ruim 355 miljoen euro aan claims die ze hebben ingediend aldus het meest recente faillissementsverslag, zo bericht AD.nl vandaag. Op zich niet heel uitzonderlijk. Een bedrijf dat failliet gaat, heeft meestal (vrijwel) geen geld meer en als er nog inkomsten, vermogensbestanddelen of andere ... lees verder »


Kan van een hoogopgeleide vrouw worden verwacht dat zij op termijn in haar eigen levensonderhoud kan voorzien?

Ingevoerd op 18 juli 2016

Het hof Den Haag heeft op 4 november 2015 geoordeeld  over bovengenoemde vraag. Het ging om een zaak waarin de behoefte van de vrouw aan partneralimentatie in het geschil was. Partijen waren in 1991 gehuwd en zijn in 2009 uit elkaar gegaan. De echtscheiding is ingeschreven in mei 2013. Er was sprake van een traditionele rolverdeling en de ... lees verder »